Onderhoud en herstelling

Samen dragen we zorg voor je woning. Dit betekent dat soms jij een herstelling moet uitvoeren, soms wij als huisvestingsmaatschappij.

Dewaco heeft een boekje “Brochure onderhoud en herstel” (PDF - 1 MB) met een handig overzicht wie wat moet herstellen en betalen. Twijfel je? Verwittig dan zeker onze maatschappij, dan zoeken wij samen een oplossing.

Onderhoud en kleine herstellingen

Jij moet de woning onderhouden: hou je woning, het terras, de tuin … netjes.

Ook sta je in voor kleine herstellingen. Zo vervang je zelf gebroken ruiten, kapotte stopcontacten, lampen, schakelaars, … Als je een slecht toestel gebruikte of de woning slecht onderhield, sta je ook in voor de herstellingen. Voorbeelden zijn: verstopte verluchtingsroosters, kapotte dampkap of lavabo, slecht gebruik van de boiler.

Onze woningen worden zeer luchtdicht en goed geïsoleerd gebouwd, waardoor het noodzakelijk is dat u als gebruiker de woning goed ventileert. Dit om condensatie problemen te voorkomen. 

Grote herstellingen

Wij zorgen voor herstellingen die moeten gebeuren door slijtage, ouderdom of overmacht. Wij vervangen bijvoorbeeld een raam dat door een onverwachte, hevige hagelbui (overmacht) barst. Ook verborgen gebreken moeten wij herstellen. Als je woning bijvoorbeeld vochtige plekken heeft door een slechte constructie van de afvoerbuizen, dan betalen wij de herstelling.

Problemen met de verwarming of warm water?

Misschien kan je het probleem zelf oplossen met behulp van de checklist.

Als je het zelf niet kan herstellen, dan moet je bellen naar "Van Cauter Multi Technieken". Je kan hen 24/24 telefonische bereiken op 053/83.13.38.

Tijdens de kantooruren:
Kies “1”: Van Cauter Multi Technieken
Kies “1” : aanvragen interventie

Buiten kantooruren/weekends/feestdagen:
Kies “1”: permanentie dienst

Om de twee jaar staat ook  "Van Cauter Multi Technieken" in voor het onderhoud van jouw ketel. Zij nemen hiervoor zelf contact met jou op.

Hoe werken we concreet?

Voor de aanvraag van een herstelling moet je het aanvraagformulier invullen. Dit kan je afgeven op het kantoor, opsturen per post of mailen naar melding.technisch.defect@dewaco.be. Indien je dit graag op de computer zelf invult, kan je ons een mailtje sturen en ons de word-versie vragen.

Vanaf nu kan je ook een melding maken via de website.

Maak je opzettelijk dingen kapot? Dan betaal je zelf alle kosten. Bovendien vinden we het zeer erg dat je dit doet. Dit kan mogelijks een reden zijn om jouw huurcontract stop te zetten.